FOK-GYEM

(Finommechanikai és Orvosi Műszereket Gyártó – Gyengeáramú Műszerjavító Szövetkezet)

A gyűjtemény részét képző táblák az 1980-as évektől gyártott és folyamatosan továbbfejlesztett MOBILINFORM termékcsaládhoz tartoznak, azok különböző altípusai.

A táblák saját, mikrokontrolleres vezérléssel rendelkeznek. A működési alapelvből következően a billenőelemek beírás után stabil állapotban maradnak, megtartva az utolsó kijelzett információt, minden további energiaigény nélkül, ellenállva a rázkódásnak.

Homok (front) kijelző

Vezérlő nélkül, a buszon már meglevő jegykiadó készülék által vezérelhető.

Típus SV1-1696 homlok (front)
Méret 1110x280x120
Megvilágítás fénycső
Felbontás (oszlop x sor) 96×16
 

Beltéri kijelző (kétoldalas)

Típus NSV1-796/D1 beltéri (kétoldalas)
Méret 1100x115x150
Felbontás (oszlop x sor) oldalanként 96×7

Oldalsó kijelző (15 karakteres)

Vezérlő nélkül, a buszon már meglevő jegykiadó készülék által vezérelhető.

Típus MV1-15
Méret  
Megvilágítás fénycső
Felbontás (oszlop x sor) 5 x 7 (x 15)

 

Vezérlőegység FGY-1.0305

A korábbi vezérlőegységek tovább fejlesztetett változata, amelynél a táblarendszer beltéri táblával is kiegészülhet.

A vezérlő rendelkezik egy olyan adatgyűjtő egységgel, amely 4 egymástól független külső jel fogadására alkalmas (pl.: ajtó nyitás/zárás, útadó impulzusok, megálló léptető korrekciós gomb) melyek a megállók előre-, vagy visszaléptetéséhez szükségesek. A külső jelek feldolgozása alapján a tájékoztatás szinte teljesen automatikussá válik, a jármű vezetőjének a járatszám és az útirány beállítása után csak akkor kell beavatkoznia, ha a végállomásra ér, ekkor egyetlen gombnyomással meg tudja fordítani az útirányt, a táblák automatikusan képet váltanak.

Az egység nagy kapacitású memóriával rendelkezik, ez tárolja a járat adatokat. A memóriatartalom módosítása egy IBM kompatibilis számítógépen futó szerkesztő program segítségével történhet. Az új adatokat egy hordozható letöltő egységgel (MTU) lehet a járművek vezérlőegységeibe letölteni.